Navigáció
Eladó Birtok, Kunadacs
Csak nálunk
Alapterület 1 230 m2,  93 302 m2 telek
Szobák száma 14
750 ezer €
( 293 332 489 Ft )
Adatlap száma 10823671
Ossza meg ismerőseivel!
FacebookTwitter
További fotók az ingatlanról

Paraméterek

 • Euró
 • Kertkapcsolatos
 • Kizárólagos
 • Luxus ingatlanok
 • Medencés
 • Price cut
 • Videós
 • Zöldövezeti
 • Építési mód: Tégla
 • Állapot: Kiváló
 • Telekméret: 93 302 m2
 • Külső állapot: Felújított
 • Fűtés: Cirkó
 • Kilátás: Panorámás
 • Bútorozottság: Részben bútorozott
 • Szintek száma: 2
 • Komfort fokozat: Dupla komfort
 • Energetikai tanúsítvány: CC
 • Akadálymentesítés: Nem akadálymentesített
 • Villany: 230 - 400 Volt
 • Víz: Saját kút
 • Gáz: Telepített tartályból
 • Csatorna: Derítő

Ingatlan leírása

A birtok, ahol bárki megvalósíthatja az álmait

C I T Y C A R T E L

INTERNATIONAL LUXURY REAL ESTATE AGENCY

bemutatja: 

Időtlen ékszerdoboz a természet ölelésében

- A birtok, ahol bárki megvalósíthatja az álmait -

 

Bács-Kiskun vármegye északi részén, Kecskeméttől 30 kilométerre, mesés környezetben egy lenyűgöző, álmok megvalósítására alkalmas, több, mint 9 hektáros (93.302 nm-es), teljesen körbekerített, erdővel, legelővel körbevett birtok várja új tulajdonosát. A terület a béke és nyugalom oázisa, szinte teljesen önellátó, kialakítása során minden részletre odafigyeltek – az érdeklődőket igazi paradicsom várja!

 

A birtokon található egy 1850-es években épült, felújított nemesi kúria kültéri medencével, egy 2010-ben épült modern családi ház, valamint több melléképület is.

 

A Kúria a kültéri medencével és kb. 5.500 nm-es telekterülettel (385.000 Eur), valamint az új épület melléképületeivel és kb. 88.000 nm területtel (570.000 Eur) szeparáltan is megvásárolható, amennyiben mindkét ingatlan jövőbeli tulajdonosát megtaláljuk.

 

A helyi építési szabályzat alapján a terület továbbá különleges fejlesztésre alkalmas, nyugdíjas lakópark kialakítása lehetséges, körülbelül 30 egység fejleszthető:

 

Nyugdíjas lakópark előírásai

- A rendeltetési egységek számának korlátozása nélkül elhelyezhető:

a) lakás és melléképítményei

b) humán szolgáltatási célú építmény,

c) kulturális, közösségi szórakoztató és sport célú épület

- Telek területe: min: 3000 m2

- Építési hely a telekhatároktól mért 6-6 m.

- Beépítettség: max: 10%

- Beépítési magasság épület magassággal meghatározott:

a) a b) pont szerinti eltéréssel: max: 7,5 m

b) technológiai szükségszerűségből következő toronyszerű építmény: max 30 m

- Zöldfelület: min: 40%

 

A területen jelenleg található épületek

 

Kúria

A Geréby-Kinicz kúria (amely egykor a nemesi család otthonaként funkcionált, gazdaságuk központjaként), kifogástalan állapotú, felújított, különleges hangulatú, masszív épület, 1850-ben, klasszicista stílusban épült vályogtéglából és téglából, egyedülálló hangulatával - mely a régmúlt emlékeit idézi - elvarázsolja az embert.

Két szinten összesen kb. 600 négyzetmétert foglal magában.

Az alsó szinten impozáns előszoba, hatalmas nappali, hálószoba fürdőszobával, külön-nyíló könyvtárszoba, és akár hálószobaként is hasznosítható ebédlő, különálló konyha, és szeparált mellékhelyiség található.

Az emeletre lépcső vezet.

Az emeleten jelenleg 2 nagy hálószobát alakítottak ki, de akár többet le lehetne választani.

A szintet egy hatalmas fürdőszoba szolgálja ki – az emeletet leendő tulajdonosa saját igényére formálhatja. 

Amikor a kúriát jelenlegi tulajdonosai 1999 végén megvásárolták, jelentősen elhanyagolt állapotban volt – az épületen nem volt tető, hiányoztak az ablakok, a padló, a vakolat, nem volt bevezetve víz vagy elektromosság - csupán a falak álltak, és a nappaliból éjszaka látni lehetett a csillagokat.

Az átfogó esztétikai és műszaki felújítás 2002-ben fejeződött be, mely során törekedtek arra, hogy a helyiségek megőrizzék a régi kúriák sajátos, romantikus hangulatát. 

A felújítás és korszerűsítés során a tetőt teljesen megújították, és új kéményeket építettek. Az eredetihez hasonló, új fa ablakokat szereltek be, külső és belső zsalugáterekkel, hogy megőrizzék az autentikus megjelenést. A közművek kiépítése során elektromosság, fűtés, víz és szennyvízelvezető rendszereket telepítettek. Az összes falat kívül és belül újravakolták. 

A földszinti helyiségek, mint a nappali, könyvtár, étkező és hálószoba, a régi stílushoz hű fa padlókat kaptak, míg a többi helyiségben minőségi járólapokat helyeztek el. 

A ház központi fűtésrendszerrel van ellátva, amelyet egy Remeha fűtőrendszer biztosít, valamint a meleg vizet is ez szolgáltatja - ezen egy kívül elektromos bojlerrel rendelkezik, továbbá a konyhának is saját elektromos bojlere van. A konyhában propán gáztűzhely és széntüzelésű tűzhely is található, amely fűtésre is alkalmas. Az étkező, könyvtár és nappali saját, korhű cserépkályhákkal is rendelkezik a központi fűtés mellett.

A kúria jelenleg kiváló állapotban van, csupán kisebb javításokra van szükség.

Közművek 

Elektromosság: 3x25 amperes csatlakozás saját mérővel.

Gáz: A kúria közelében egy 1500 kg-os propán tartály található, amely gázt biztosít a fűtőrendszerhez és a konyhai tűzhelyhez. (Jelenleg ezt a tartályt használja a szomszédos, szintén megvásárolható villa is.) A szomszédok földgázt használnak, így lehetséges a földgázvezetékhez csatlakozni.

Víz: A kúriának saját kútja van ivóvízzel.

Szennyvízelvezetés: Saját szennyvíztartállyal rendelkezik. 

A kúria előtt egy gyönyörű, hangulatos medence található, mérete 7,5 x 15 méter (nem fűtött, de igazi élményt nyújt a nyári hónapokban). 

A terület jogilag külterület, mezőgazdasági művelésből kivett tanya, vagyis külföldi állampolgár is megvásárolhatja. Az ingatlanra az általános mezőgazdasági ingatlanokra vonatkozó szabályok nem alkalmazandók, így kifüggeszteni nem kell. 

A kúria önálló helyrajzi számon található, 3.277 nm-es telekkel, azonban praktikusan még kb. 2.000-2.500 nm hozzátartozik a szomszéd 90.025 nm-es telekből.

 

Főépület:

Az egyedi stílusú és hangulatú, otthonos, több teraszos, modern, klímával felszerelt, nappali+6 szobás, impozáns főépület 2010 körül épült ytongból, háromszintes. 

A pince 250 nm-es (ahol istálló, hintó tároló – 6 személygépkocsi tárolására alkalmas terület – műhely, biliárdszoba is kialakításra került), a földszint 190 nm-es (teraszkapcsolatos nappalival, saját fürdőszobás hálószobával, teraszkapcsolatos konyhával, közlekedővel, mellékhelyiséggel, a szinten tárolóval és istállóval amelyek további szobákká alakíthatóak), az emelet pedig 190 nm-es (3 szobával, két kb 50 nm-es, szobaként használható padlástérrel, fürdőszobával és közlekedővel).

Az összesen 630 négyzetméteres épületet két nagy terasz teszi még hangulatosabbá.

A ház egy hangulatos dombtetőn helyezkedik el, a lakótér keleti tájolású. 

A fűtés központi fűtése, mely gáz cirkóval történik, melyet egy Remeha gázkazán és egy elektromos fűtőberendezés biztosít, a földszinten padlófűtés és radiátor, valamint elektromos fűtés és fa kandalló is rendelkezésre áll, különleges atmoszférát teremtve.

A konyha propánnal működő tűzhellyel van felszerelve, de van elektromos csatlakozás is, így elektromos főzésre is van lehetőség. 

A tetőn elhelyezett napelemeknek köszönhetően a birtok áramellátása tiszta forrásból megoldott, az épületek fűtéséről és meleg víz ellátásáról kondenzációs gázkazánok gondoskodnak. 

Közművek

Elektromosság: A villa saját áramellátással rendelkezik, nappali 3x50 A és éjszakai 3x25 A biztosítékokkal. A tetőn elhelyezett napelemek tovább növelik az energiahatékonyságot. (A napelemrendszer teljesítménye 17,6 kWp.) Az autóbeállóban egy elektromos autótöltő áll rendelkezésre, amely 3x11 amperrel és 400 volttal tölti az autókat.

Gáz: A villa közelében egy 1500 kg-os propán tartály található, amely a fűtőrendszert és a konyhai tűzhelyet látja el gázzal. (Ez a tartály jelenleg a szomszédos, szintén megvásárolható kúriát is kiszolgálja.) A földgázvezetékhez való csatlakozás lehetősége is adott, mivel a szomszédok földgázt használnak.

Víz: A villa saját kútja biztosítja az ivóvizet, és egy másik kút is található a területen, amely a föld öntözésére használható.

Szennyvízelvezetés: A villa saját szennyvíztartállyal rendelkezik, így teljes mértékben önállóan működik.

Melléképületek:

Melléképület 1: „Gólyatanya”

A "Gólyatanyának" elnevezett épület 1995-ben épült, és különleges lehetőségeket kínál a lakófunkció kialakítására. A földszinten kb. 80 négyzetméter, míg az emeleten 50 négyzetméter terület áll rendelkezésre. Az épület egy cserépkályhával fűthető, és egy 160 négyzetméteres istálló is tartozik hozzá. Földszintes, magastetős kialakítású, a nyeregtetős tömeg alatt a zárt épülettömegen túl egy fedett-nyitott tároló rész is található, rendeltetése jelenleg tároló épület. Fűtetlen kialakítású, az épületben épületgépészeti berendezés nem található.

Közművek

Elektromosság: 3x16 A elektromos csatlakozás biztosítja az energiaellátást.

Szennyvízelvezetés: Az épület saját szennyvíztartállyal rendelkezik.

Víz: Az épület saját kúttal rendelkezik, amely jelenleg nem vizsgált, így nem garantálható ivóvíz minőségűként.

Gáz: Bár a tanya közelében található egy 1500 kg-os propán tartály, jelenleg az épület nincs rácsatlakoztatva erre a rendszerre.

Melléképület 2: „Magtár”

Az idilli birtokon található még egy 1850 körül épült, 200 négyzetméteres magtár.

Az épület földszint és padlástér kialakítású, rendeltetése jelenleg tárolóépület. Fűtetlen, az épületben épületgépészeti berendezés nem található. 

Melléképület 3: „Tároló”

A területen található egy kb. 30 nm-es tároló-épület, fűtetlen konténer is. 2012 évben épült, földszintes kialakítású, az épület két 20 lábas hajózási konténer hagyományos fa szerkezetű tetőszerkezettel történő lefedésével jött létre. A két konténerben szerszámok, mezőgazdasági gépek alkatrészeinek tárolása történik, az épület fűtetlen kialakítású. 

A garázs akár 10 autó számára is helyet biztosít, de a telken rengeteg hely áll rendelkezésre autók számára.

A birtokon további épületek is felépíthetők, így az új tulajdonosnak bőven van lehetősége igény szerint tovább bővíteni az otthonát. 

 A terület teljesen bekerített, villanypásztorral védett, lótartásra is kiválóan alkalmas, de gazdálkodásra, pihenésre is ideális.

A terület jogilag külterület, mezőgazdasági művelésből kivett út és major, vagyis külföldi állampolgár is megvásárolhatja. Az ingatlanra az általános mezőgazdasági ingatlanokra vonatkozó szabályok nem alkalmazandók, így kifüggeszteni nem kell.

A birtok 1 helyrajzi számon található, azonban területéből praktikusan kb. 2.000-2.500 nm a szomszéd területen található Kúriához tartozik.

 

A környezet

A terület megközelíthetőség kiváló, az M5-ös autópálya és mellékutakon könnyedén elérhető, minden út aszfaltozott a telekig.

A béke és nyugalom szigete, csak az jár erre aki idejön, természet közeli, a Magyarországon élő vadállatok jelentős része a teraszról megfigyelhető. Védett ritka madarak százai lakják a környéket. Bármilyen nagytestű háziállat tartható a majorban nincs korlátozás, sem darabszám, sem fajták esetében.

 

Ezt a birtokot mindenki számára ajánljuk, aki szeretné megtapasztalni a természet közelségét - tökéletes választás lehet mindazok számára, akik egyedi, békés és természet közeli életmódot keresnek, vagy akik gazdálkodni szeretnének. Ideális nagytestű állatok tartására (az új tulajdonos nyithat alpaka vagy struccfarmot, esetleg saját lovardát), továbbá alkalmas lehet egészség- és gyerektábor (fogyókúrás-, nyári-,sport-, művészeti- vagy kalandtábor), egészségügyi központ (állatterápiás-,rehabilitációs-, alternatív gyógyászati- vagy terápiás központ), kreatív műhely, turisztikai attrakció, képzési- kulturális vagy sportközpont, kalandpark, phenő- vagy nyaralópark, nyugdíjas otthon (idősek otthona), ökogazdaság, művészeti rezidencia, társasági klub, gasztrocentrum (főzőiskola, farm-to-table) esküvői-és rendezvényhelyszín kialakítására is – melynek csak a képzelet szab határt!

 

 Ha pedig a falusi turizmusban látja valaki a lehetőséget, a birtokon bőven ki lehet alakítani szálláshelyeket, hogy a vendégek kényelmesen el legyenek szeparálva egymástól.

Ez a birtok nemcsak egy otthon, hanem egy életforma, ahol bárki megvalósíthatja az álmait, legyen az gazdálkodás, befektetés vagy egyszerűen csak egy nyugodt, természet közeli élet. 

Együtt élve a természettel és magával ragadó szépségével, ez a birtok igazi otthont és boldogságot nyújt majd új tulajdonosnak.

 

A település lakosságának jelentős része mezőgazdaságból él.

A gyerekek helyben járhatnak óvodába, iskolába és művelődési ház és orvosi rendelő is van a közelben.

Minden utca szilárd burkolatú, új sportpályákat alakítottak ki, valamint odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre. A községben elérhető a vezetékes víz-, gáz-, telefon- és kábeltévé-szolgáltatás.

1620 hektár természetvédelmi terület található a Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében, tele védett növényekkel és állatokkal.

 

Amennyiben a hirdetés felkeltette érdeklődését, kérdése lenne, vagy szeretné megtekinteni, keressen bizalommal. Megkeresését szeretettel várom!

 

ÜDVÖZLETTEL:

DR VINCELLÉR ZSUZSA

ÜGYVEZETŐ, CEO, LUXURY SPECIALIST

+36 30-815-2510

[email protected]

 

CITY CARTEL BUDA KFT.

CITY CARTEL FRANCHISE HUNGARY KFT.
1118 BUDAPEST, HEGYALJA ÚT 54.

1026 BUDAPEST, SZILÁGYI ERZSÉBET FASOR 121.

BUDAGYÖNGYE BEVÁSÁRLÓKÖZPONT

Térkép

network solutions vs ipage