Navigáció
Villa, manoir, à vendre, Szombathely
mètre carré 3 600 m2,  65 406 m2 terrain
Nombre de pièces 41
30 Million €
( 11 874 899 597 Ft )
Numéro de référence 10819845
Veuillez partager avec vos connaissances
FacebookTwitter
Plus de photos du bien

Détails

  • Méthode de construction: Brique
  • État: Rénové
  • Superficie du terrain: 65 406 m2
  • État extérieur: Excellent
  • Type de chauffage: Chaudière au gaz
  • Vue: Vue panoramique
  • Meuble: Meublé
  • Niveau de comfort: Luxe
  • Connection internet: Connexion haut débit (>10Mbps)
  • : Accès handicapé partiel
  • électricité: 230 - 400 volts
  • Eau: Disponible avec pompe de dosage
  • Gaz: Réseau de gaz
  • Canalisation: Système de distribution publique présent

Description du bien

Ce contenu n`est pas disponible dans votre langue

C I T Y C A R T E L

INTERNATIONAL LUXURY REAL ESTATE AGENCY

bemutatja: 

 

Kizárólag irodánk kínálatában!

 

Az osztrák határ közelében, Magyarország egyik legszebben felújított, történelmi múlttal rendelkező, impozáns kastélya antik különlegességekkel és berendezésekkel!

 

A KASTÉLY RÖVID LEÍRÁSA

- A gyönyörű főépület 3.600 nm-es, 4 szintes (alsó- és földszint, első és második emelet, toronyszoba) 41 szobás, (amely további 12 szobával bővíthető), páratlan, 6 hektáros, körülkerített, parkosított (angolkert, francia kert, japánkert) és gondosan karbantartott környezetben található.

Az épület többször került átépítésre, jelenlegi állapotának kialakításakor 2004-ben a tulajdonos igyekezett hű maradni az 1800-as évek végén kialakított, eklektikus stílusú eredeti tervekhez.

- A kertben egy 128 nm-es, kétszintes gondnoki villa is található, külön épületben pedig 4 autó számára épített garázst, 6 ló befogadására alkalmas istálló karbantartó szoba és egy személyzeti szoba is kialakításra került. Ezen felül kialakítottak egy madárházat és egy ehhez tartozó bekerített udvart kifejezetten a pávák számára.

- A kastélyhoz több hektárnyi gondozott terület tartozik. A japánkert, franciakert és angolkert nyugalmat, békét sugároz.  A parkban gyönyörű, történelmi múlttal rendelkező szobrok, különleges dísznövények, kb. ötezer díszfa és cserje, sok ezer virág és egyéb dísznövény került kiültetésre, több szökőkút és dísztó található.

- A kastély a teljes antik bútorzattal együtt eladó, mely a vételár részét képezi. A belső terek eleganciáját minőségi, antik bútorok, festmények emelik. Exkluzív megjelenés, tágas, világos belső terek jellemzik. Különleges a bálterem és a biliárdterem is.

 

A KASTÉLY TÖRTÉNETE

A kastély pontos építési éve nem ismert, az 1300-as években tesznek említést hasonló épületről a környéken, de az első biztos tulajdonos csak az 1600-as évekből olvasható. A mai kastély elődje feltehetően egy egyszintes középkori udvarház volt, amelynek a bővítése a korok változó építészeti megoldásai következtében is nyomon követhető.

Az eredetileg barokk stílusban kialakított kastély a 19. században szinte teljesen átépült: a kor egyik leghíresebb építésze, Meinig Artúr (nevéhez fűződik többek között a Wenckheim palota – ma Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár -, a Stefánia palota és a Adria hajóstársaság palotája) tervei alapján 1898-ra készült el az immár eklektikus, historizáló stílusú kastély.

A tulajdonosi család öröklés révén megszerezte a velencei Morosini-gyűjtemény egy részét, így jelentős képzőművészeti alkotások kerültek a kastély falai közé, melyekből néhány a mai napig itt található.

A kastélyban a 19–20. század fordulóján a magyar arisztokratákon kívül angol és német királyi hercegek, hercegnék, orosz nagyhercegek is megfordultak.

Az 1930-as években újra átépítésre került, a korábbi gazdag, jellegzetes historizáló architektúra megváltozott.

A kastély 2004-es újjáépítésének és felújításának fő célja az volt, hogy visszanyerje az 1898-as évekbeli, eredeti stílusát az eredeti, manzárd tetővel és a rézből készült toronnyal. Ekkor teljes mértékben helyreállításra került az épület és a kastélypark is.

 

A KASTÉLY ELRENDEZÉSE

- A legalsó szint külön bejáraton is megközelíthető. A kastély legrégebben épített részei egyes vélekedések szerint akár az 1300-as évekre is visszanyúlhatnak. Az eredeti épület egy hosszúkás udvarház lehetett. A jelenlegi kialakításban a szinten személyzeti, kiszolgáló- és közösségi helyiségek találhatóak: a tágas, közel 50 nm-es konyha 18 nm-es éléskamrával, impozáns, 64 nm-es hangulatos étterem/borozó, személyzeti lakrész fürdőszobával, személyzeti étkező és további négy, 20-27 nm-es, igény esetén vendégszobának is alkalmas tartózkodó. A szinten kapott helyett továbbá a gépészeti helyiség, a mosókonyha, vizes blokkok és egyéb raktárhelyiségek.

Erről a szintről indul kastély két lépcsősora és a lift is.

- A földszinten található az impozáns főbejárat 85 nm-es exkluzív előtérrel, a közel 70 nm-es, teraszkapcsolatos bálterem, 50 nm-es étkező és 50 nm-es, francia-parkra néző szalon, további négy 24-29 nm-es és egy 52 nm-es helyiség, portaszolgálat/őrszoba, vizes blokkok.

- Az emeleten külön bejáratú lakosztály 70 nm-es nappalival, 20 nm-es hálószobával és fürdőszobával, két kisebb lakosztály, közösségi tér és további hat helyiség, hálószoba, szalon kapott helyet.

- A második emeleten közösségi előtér és vendégszobák kerültek kialakításra saját vizesblokkal, illetve innen vezet fel lépcsősor a birtokra és a tájra egyaránt gyönyörű kilátást biztosító toronyba, ahol 26 nm-es toronyszobát is kialakítottak.

A szint másik, eddig kihasználatlan oldalán akár további 12 vendégszobát lehet kialakítani.

A szinteken a két lépcsősoron kívül személylift köti össze, és egy étel-lift is beépítésre került.

 

A KASTÉLY PARKJA

A területen angol-, francia-, japánkert található.

- Az angolpark területén kellemes méretű, füves teniszpálya került kialakításra.

- A franciakert, amelyben a különleges szobrok is találhatóak, az eredeti állapotához méltón állították helyre. Itt található az Apollo szökőkút delfinnel, szökőkút Lédával és a hattyúval feltehetően a 15. századból, egy márvány pavilon, a 4 évszak kompozíció és Apolló a háremhölgyeivel. 

- A japánkertben a hangulatos, japán motívumokon kívül négy híd, szabályozott kis patak, barlang, kilátó, vízesés, zen kert található – az itteni sziklák Magyarországról, Olaszországból, Ausztriából és Szlovéniából érkeztek.

- A kastély és a park rekonstrukciójához az anyagokat Szíriából, Egyiptomból, Thaiföldről, Kínából, Brazíliából, Ausztriából, Olaszországból, Indiából, Szlovéniából, Németországból és Ukrajnából importálták.

- A több hektáros, több helyrajzi számon elhelyezkedő, 5 kapun megközelíthető területet kis patak szeli ketté, a patakot átívelő híd túloldalán ligetes tisztással, kerti tóval, fürdőzésre alkalmas, 3 m mély mesterséges tóval.

 

SZOBROK ÉS MŰKINCSEK

A kastély egyik korábbi tulajdonosa a világ legnagyobb műgyűjtője, Morosini után gyűjteménye 1/5-ét örökölte, melynek egyes, különleges darabjai a mai napig megtalálhatóak a kastélyban, egy része viszont sajnálatos módon eltűnt.

- A Léda szobor Magyarország egyik legértékesebb szobrának tekinthető, eredetileg a Velencei dózs palotájában volt, 2005-ben került felújításra.

- Az Apolló szobor pontos története nem ismert, de szintén a gyűjteményből származik.

- A francia-park többi szobrát a jelenlegi tulajdonos faragtatta.

- A kert egy részében kiállításra kerültek a földbe temetve megtalált, ismeretlen eredetű és történetű torzók.

 

EGYÉB KÜLÖNLEGESSÉGEK

- A Ming dinasztia legutolsó császárának nászéjszakára készített ágya az egyik hálószobában megtalálható.

- Gróf Széchenyi István könyves-szekrénye is fellelhető a kastélyban.

- A Chesterfield bivalybőr ülőgarnitúra egy közel 400 éves angol klubból származik.

- Olasz kabinetszekrény-különlegesség a 16. századból.

- A játékteremben található hatalmas biliárdasztal egy angol tiszti kaszinóból származik, közel 300 éves.

- Gróf Andrássy Gyula ágya.

- Napóleon lengyel szeretőjének hálószoba-bútorai a lengyel kastélyból.

- A kastélyban található eredeti lépcsők megsérültek, így az új lépcsőket eredeti és hiteles stílusban építették újra. A főbejáratnál található lépcső 1619-es, egy bécsi kolostorból származik.

- A belső tér és a hozzá tartozó bútor kollekció exkluzív és antik. A bútorok főrészt Oroszországból, Olaszországból, Kínából, Franciaországból, Angliából, Dániából, Ausztriából és Magyarországból származnak. A szőnyegek (kb. 80) elsősorban Kínából és a Közel-Keletről származnak. A festmények (kb. 400) Olaszországból, Spanyolországból, Hollandiából, Németországból, Dániából származnak, valamint a kastély Kínai és Japán kerámia gyűjteménye is egyedülálló.

- A japán és kínai porcelángyűjtemény is különleges.

- A homlokzatok nagyon díszítettek, pont úgy, mint 1898-ban voltak.

- Aradi Vértanúk emlékére és tiszteletére ültetett fák.

- Az ország vélhetően legidősebb Gingko Biloba fája.

- A japánkertben 8-10 millió éves sziklák találhatóak.

 

MŰSZAKI INFORMÁCIÓK

- Az épületben központi fűtés áll rendelkezésre - a fűtést 4 gázkazán biztosítja - amelyek automatikus rendszere szakaszosan is használható. Emellett a 26 antik, fával fűthető cserépkályha, kandalló is kiválóan működik.

- A kastély 5 kéménnyel rendelkezik.

- A fürdőszobákba külön beindítható bojlerek lettek felszerelve a szakaszos használhatóság érdekében.

- Beltéren mozgásérzékelő, tűzvédelmi rendszer került kialakításra.

- Minden ablakon törés álló fólia található.

- A park nagy részén automata öntözőrendszer működik.

- A területen 6 db fúrt kút található.

- Vízlágyító-rendszer működik.

- A terület a sárvárihoz hasonló gyógyvízzel rendelkezik. Ugyanolyan a gyógyvíz, mint Sárváron, csak ez 50 ˚C, míg a sárvári 46 ˚C. A termálkút vízjogi engedélyét 2021-ben megkapta a terület.

- További megvásárlás útján igény szerint akár bővíthető lehet a terület.

 

Kifejezetten alkalmas reprezentatív rezidenciának, magas minőségű idősek otthonának, de akár wellness szállodának is.

 

Ár: 30.000.000 Euró

 

Amennyiben a hirdetés felkeltette az érdeklődését, forduljon hozzám bizalommal.

 

ÜDVÖZLETTEL:

DR VINCELLÉR ZSUZSA

ÜGYVEZETŐ, CEO, LUXURY SPECIALIST

+3630-815-2510

[email protected]

 

CITY CARTEL BUDA KFT.

CITY CARTEL FRANCHISE HUNGARY KFT.
1118 BUDAPEST, HEGYALJA ÚT 54.

1026 BUDAPEST, SZILÁGYI ERZSÉBET FASOR 121.

BUDAGYÖNGYE BEVÁSÁRLÓKÖZPONT
 

Carte

network solutions vs ipage